Deteriorarea condițiilor de viață ale oamenilor în timpul tranziției de la societatea agrară la cea industrializată a fost tratată ca nefiresc, astfel conceptul care are orientare înapoi spre natură este văzută ca o evadare și alternativă. Astfel s-a pus bazele conceptului BIO.

            Un produs, un aliment bio este un aliment organic, care este cultivată în procese de agricultură organică. Agricultura organică are drept trăsături generale în ceea ce privește practicile culturale, biologice, mecanice care încurajează reciclarea resurselor, promovează echilibrul ecologic și conservă biodiversitatea.  

Ce este indicele glicemic?

            Indicele glicemic măsoară capacitatea unei glucide de a crește nivelul glicemiei, raportat la o scară de valori care are ca referință glucoza pură. Fiind un indice numeric, se folosește o scală de la 1 la 100, unde glucoza pură are valoarea 100. Alimentele cu indice glicemic mare cresc rapid cantitatea de zahăr din sânge.

            Pe baza indicelui glicemic, alimentele se clasifică astfel:

Suplimentele nutritive constituie o temă de discuție destul de controversată în literatura de specialitate și din ce în ce mai multe cercetări se concentrează asupra elucidării acestei teme. Însă aceste cercetări de regulă se concentrează asupra adminitrării a unor substanțe și concluzionează efectele substanțelor supuse cercetării, care în mod natural în alimente niciodată nu sunt izolați, deoarece se găsesc alături de alte elemente, cu care formează complexul de nutrienți.

Începând de la probleme biliare până la deshidratare, tensiune, stress, anxietate, alergie, constipație, dezechilibre hormonale, traume, deficiențe nutritive, oxigenarea insuficientă, acumularea de toxine, etc, pot să apară durerea de cap.

Durerea de cap de regulă apare ca un semn al unor probleme de sănătate. Prin utilizarea diverselor analgezice se stopează temporar simptomele, însă nici pe departe nu se rezolva problema!

Bulimia nervoasă reprezintă episoade recurente de alimentație compulsivă alternate cu comportamente compensatorii inadecvate și recurente (provocarea vărsăturilor, abuz de laxative, diuretice, medicamente, postul, clisma sau exerciții fizice exagerate) pentru a preveni creșterea în greutate deoarece respectul de sine este influențată de greutatea corporală și de aspectul fizic.

Mâncatul în exces și eliminarea forțată a alimentelor ingerate de obicei sunt practicate în secret, acestea constituind un semn al unor probleme medicale și psihice serioase cu potențiale complicații severe.