Știați că florile de soc sunt singurele plante, care se usucă la soare?

Deși florile sunt cele mai utilizate părți ale socului (pentru prepararea sucului, siropului sau a ceaiului), totuși  aproape toate părțile se pot utiliza fie ca aliment, fie în scopuri terapeutice.

Căpșunile, cu fructele lor dulci spre ușor acrișori, sunt alimente foarte apreciate. Au nivel caloric scăzut (30 kcal/100gr) și sunt benefice pentru orgnism, în special în ceea ce privește sitemul cardiovascular.

Acțiunea lor asupra sănătății:

- sunt antioxidanți puternici;

- au efect de reducere a sintezei colesterolului din ficat;

- curăță vasele de sânge, prevenind arterioscleroza;

Carnea de curcan:

  • conține albumină, proteina cea mai importantă pentru organismul omului, care contribuie la transportul lipidelor, calciului, bilirubinei, tiroxinului, diverselor medicamente și a toxinelor;
  • protejează împotriva formării cancerului;
  • furnizează energie organismului și reglează nivelul de zahăr din sânge;
  • ajută la menținerea sănătății cardiovasculare și reglează tensiunea arterială;

Lămâia:

  • cunoscut pentru conținutul ridicat de vitamina C:
  • contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare,
  • îmbunătăţește activitatea celulelor sistemului imunitar
  • participă la ”fabricarea” colagenului,
  • ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
  • este bactericid;

Varza:
- prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.
- este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.