Țesuturile hepatice (ficatul) produc constant lichid, care se acumulează prin căile biliare în vezica biliară. În timpul mesei vezica biliară se contractă (se strânge) și lichidul ajunge în intestinul subțire (duoden) prin conducta biliară, unde participă la digestia grăsimilor ingerate.

Deoarece organismul nu are nevoie constantă de bilă, între mese acesta se acumulează în vezica biliară, de unde este solicitată, după ingerarea alimentelor, pentru degradarea lipidelor. Astfel, în timpul depozitării lichidul se îngroașă, se concentrează conținutul și formează cristale. Așa se formează calculii biliari (cunoscuți sub expresia de

Diverticuloza este o formațiune sau mai multe formațiuni dezvoltate în tractul gastro-intestinal (în special în colon), asemănătoare unor pungi, numite diverticuli. Aceste formațiuni se dezvoltă în urma slăbirii musculaturii peretelui intestinal și adesea este asociată cu o alimentație săracă în fibre.

Simptomele diverticulozei:

Rinichii sunt organe perche, care filtrează și distribuie apa în organism, astfel elimină rezidurile hidrosolubile, mențin echilibrul hidrolitic și a substanțelor chimice din organism. În consecință aceste organe pot fi afectați de consumul de unele medicamente, pătrunderea în organism ale unor toxine, cum ar fi: metale grele, solvenți, agenți pentru chimioterapie, venin de șarpe și de insecte, otrăvuri din ciuperci și din pesticide.

Nefuncționarea optimă a rinichiilor duce la:

Astenia este o stare de oboseală intensă și prelungită care diminuează capacitatea de efort fizic și psihic fără relație cauză-efect asociată cu efortul. Ea apare de regulă la trecerea dintre anotimpuri.

Unul dintre motivele care crează un mediu prielnic pentru apariția asteniei este alimentația din timpul iernii. Acesta fiind bogată în lipide, cu conținut ridicat de calorii și săracă în fitonutrienți,  duce la:

Fibromul uterin (mioma) este o excrescență benignă (în 99% dintre cazuri), care se formează fie pe peretele intern, fie în afara uterului. Aceste tumori pot avea dimensiuni variate, de la microscopic până la câteva kilograme.

Aceste tumori se formează la până la 50% dintre femei, de regulă la vârsta între 30 – 40 de ani și se micșorează după menopauză.

În majoritatea cazurilor sunt asimptomatice, astfel se află doar la o examinare de rutină. Totuși în unele cazuri pot provoca perioade anormale de menstruație frecventă și abundentă, care pot avea consecințe neplăcute.