Diverticuloza este o formațiune sau mai multe formațiuni dezvoltate în tractul gastro-intestinal (în special în colon), asemănătoare unor pungi, numite diverticuli. Aceste formațiuni se dezvoltă în urma slăbirii musculaturii peretelui intestinal și adesea este asociată cu o alimentație săracă în fibre.

Simptomele diverticulozei:

Astenia este o stare de oboseală intensă și prelungită care diminuează capacitatea de efort fizic și psihic fără relație cauză-efect asociată cu efortul. Ea apare de regulă la trecerea dintre anotimpuri.

Unul dintre motivele care crează un mediu prielnic pentru apariția asteniei este alimentația din timpul iernii. Acesta fiind bogată în lipide, cu conținut ridicat de calorii și săracă în fitonutrienți,  duce la:

Fibromul uterin (mioma) este o excrescență benignă (în 99% dintre cazuri), care se formează fie pe peretele intern, fie în afara uterului. Aceste tumori pot avea dimensiuni variate, de la microscopic până la câteva kilograme.

Aceste tumori se formează la până la 50% dintre femei, de regulă la vârsta între 30 – 40 de ani și se micșorează după menopauză.

În majoritatea cazurilor sunt asimptomatice, astfel se află doar la o examinare de rutină. Totuși în unele cazuri pot provoca perioade anormale de menstruație frecventă și abundentă, care pot avea consecințe neplăcute.

Rinichii sunt organe perche, care filtrează și distribuie apa în organism, astfel elimină rezidurile hidrosolubile, mențin echilibrul hidrolitic și a substanțelor chimice din organism. În consecință aceste organe pot fi afectați de consumul de unele medicamente, pătrunderea în organism ale unor toxine, cum ar fi: metale grele, solvenți, agenți pentru chimioterapie, venin de șarpe și de insecte, otrăvuri din ciuperci și din pesticide.

Nefuncționarea optimă a rinichiilor duce la:

Atacul de panică este o tulburare anxioasă, imprevizibilă, recurentă. Reprezintă o apariție bruscă a unei frici intense sau a unui discomfort intens. Aceste frici sau discomfort sunt însoțite de unele dintre următoarele simptome:

  • palpitaţii (bătăi puternice ale inimii sau accelerarea frecvenței cardiace),
  • transpiraţii,
  • tremor,
  • frisoane, senzație de frig sau căldură,
  • senzaţie de sufocare sau respirație dificilă, nod în gât,