Ți-ar place să te resfeți cu un dulce sănătos?

Prepară acest delicios, fără foc, fără zahăr, fără ouă, lapte făină! Fără foc, fără coacere!

 Ingrediente pentru blat:

150 gr nucă,

2 linguri de tărâțe de psylium (sau tărâțe de grâu sau făină de in sau fulgi de ovăz),

50 gr curmale,

2 lg pudră roșcove,

1 mango bine copt,

1 lingură ulei de cocos,

Opțional: esență de rom, vanilie, scorțișoară sau alte arome.

Ingrediente pentru cremă:

150 gr nuci caju,

2 linguri ulei de cocos,

50 ml sirop de arțar (sau miere),

Zeamă de la ½ lămâi.

Mod de preparare blat:

- se pune în blander tărâța de psylium (sau înlocuitorul), și se blendează puțin, apoi se pune într-un castron,

- se mixează nucile, se pune în casron,

- se mixează curmalele, se adaugă perte ele mango, se mixează, se adaugă uleiul de cocos și aroma aleasă (rom sau scorțișoară) și se mixează din nou până devine omogenă,

- se toarnă peste nucile mixate, se adaugă pudra de roșcove și se amestecă bine,

- se pune compoziția într-o formă și se pune în congelator.

Mod de preparare cremă:

- se pune în blander nucile caju și se mixează bine,

- se adaugă siropul de arțar, untul de cocos, zeama de lămâie și eventual câteva picături de esență de vanilie și se mixează până se obține o cremă fină,

- se toarnă în formă, peste blat, eventual se ornează (cu fulgi, semințe, cocos, sau altele),

- se pune înapoi în congelator pentru 2 ore, apoi se poate servi, iar încontunuare se poate depozita în frigider.

Spor la gătit și poftă bună!