Ți-ar place să te resfeți cu un dulce sănătos?
Prepară acest delicios, fără foc, fără zahăr, fără ouă, lapte făină! Fără foc, fără coacere!
Ingrediente pentru blat:
150 gr nucă,
2 linguri de tărâțe de psylium (sau tărâțe de grâu sau făină de in sau fulgi de ovăz),
50 gr curmale,
2 lg pudră roșcove,
1 mango bine copt,
1 lingură ulei de cocos,
Opțional: esență de rom, vanilie, scorțișoară sau alte arome.
Ingrediente pentru cremă:
150 gr nuci caju,
2 linguri ulei de cocos,
50 ml sirop de arțar (sau miere),
Zeamă de la ½ lămâi.
Mod de preparare blat:
- se pune în blander tărâța de psylium (sau înlocuitorul), și se blendează puțin, apoi se pune într-un castron,
- se mixează nucile, se pune în casron,
- se mixează curmalele, se adaugă perte ele mango, se mixează, se adaugă uleiul de cocos și aroma aleasă (rom sau scorțișoară) și se mixează din nou până devine omogenă,
- se toarnă peste nucile mixate, se adaugă pudra de roșcove și se amestecă bine,
- se pune compoziția într-o formă și se pune în congelator.
Mod de preparare cremă:
- se pune în blander nucile caju și se mixează bine,
- se adaugă siropul de arțar, untul de cocos, zeama de lămâie și eventual câteva picături de esență de vanilie și se mixează până se obține o cremă fină,
- se toarnă în formă, peste blat, eventual se ornează (cu fulgi, semințe, cocos, sau altele),
- se pune înapoi în congelator pentru 2 ore, apoi se poate servi, iar încontunuare se poate depozita în frigider.
Spor la gătit și poftă bună!