Ingrediente:

  • 4 cepe,
  • 7 morcovi,
  • 4 dovlecei,
  • 5 cartofi,
  • o cutie cu ciuperci proaspete,
  • 200 gr paste (din grâu dur),
  • 2-3 ouă,
  • eventual ondimente (mirodenii, legume uscate),
  • frunză de pătrunjel, leuștean, mărar, etc. (după gust și preferințe),
  • 2 lămâi,
  • un iaurt mare cremoso,
  • 2 linguri de ulei presat la rece.

Mod de preparare:

  • se curăță și se taie cubulețe legumele,
  • se pune la călit ceapa cu puțină sare (fără ulei), amestecând continuu, la foc mic,
  • se adaugă morcovii și prin amestecare continuă se mai călește puțin,
  • se adaugă dovleceii și se mai călește puțin,
  • se adaugă apă călduță, și se ridică focul,
  • apoi se pun ciupercile și se lasă până dă în primul clocot,
  • se adaugă cartofii și se lasă la fiert, până acestea sunt semi-fierți,
  • se adaugă pastele și ouăle întregi,
  • între timp ce se fierb toate ingredientele se toacă mărunt verdețurile,
  • se pregătește dressing-ul: se bate un ou cu iaurtul și zeama de lămâie,
  • se daugă dresingul și se lasă până dă într-un clocot din nou,
  • între timp se mai adaugă condimente, dacă este necesar (eventual mirodenii sau legume uscate),
  • se oprește focul și se adaugă verdețurile mărunțite și uleiul,
  • se lasă 5-10 minute cu un capac peste oală,
  • apoi se poate servi.

Recomandare:

- să fie servită fără felul 2, deoarece conține toate elementele necesare pentru o masă de prânz (eventual cină).

- pastele să fie din grâu dur,

- să nu fie asociată cu consumul de pâine,

- să se consume în ziaua în care nu ați consumat cartofi sau paste în altă formă,

- atenție la vegeta naturală, la mirodenii sau condimente cu legume uscate: pot avea conținut ridicat de sare.

Spor la gătit și poftă bună!