Ingrediente:
- 4 cepe,
- 7 morcovi,
- 4 dovlecei,
- 5 cartofi,
- o cutie cu ciuperci proaspete,
- 200 gr paste (din grâu dur),
- 2-3 ouă,
- eventual ondimente (mirodenii, legume uscate),
- frunză de pătrunjel, leuștean, mărar, etc. (după gust și preferințe),
- 2 lămâi,
- un iaurt mare cremoso,
- 2 linguri de ulei presat la rece.
Mod de preparare:
- se curăță și se taie cubulețe legumele,
- se pune la călit ceapa cu puțină sare (fără ulei), amestecând continuu, la foc mic,
- se adaugă morcovii și prin amestecare continuă se mai călește puțin,
- se adaugă dovleceii și se mai călește puțin,
- se adaugă apă călduță, și se ridică focul,
- apoi se pun ciupercile și se lasă până dă în primul clocot,
- se adaugă cartofii și se lasă la fiert, până acestea sunt semi-fierți,
- se adaugă pastele și ouăle întregi,
- între timp ce se fierb toate ingredientele se toacă mărunt verdețurile,
- se pregătește dressing-ul: se bate un ou cu iaurtul și zeama de lămâie,
- se daugă dresingul și se lasă până dă într-un clocot din nou,
- între timp se mai adaugă condimente, dacă este necesar (eventual mirodenii sau legume uscate),
- se oprește focul și se adaugă verdețurile mărunțite și uleiul,
- se lasă 5-10 minute cu un capac peste oală,
- apoi se poate servi.
Recomandare:
- să fie servită fără felul 2, deoarece conține toate elementele necesare pentru o masă de prânz (eventual cină).
- pastele să fie din grâu dur,
- să nu fie asociată cu consumul de pâine,
- să se consume în ziaua în care nu ați consumat cartofi sau paste în altă formă,
- atenție la vegeta naturală, la mirodenii sau condimente cu legume uscate: pot avea conținut ridicat de sare.
Spor la gătit și poftă bună!