Ingrediente

- 3 cartofi dulci, de dimensiune medie;

- 250 g carne tocată din piept de pui;

- 50 g cașcaval răzuit;

- 1 ou;

- condiment pentru taco;

- sare și piper;

- zeamă de lămaie;

- ulei de măsline.

Mod de preparare

- se spală bine cartofii, cu o periuță și se taie în jumătate, pe lung;

- suprafața cartofilor se crestează în ”X”, cu cuțitul, se unge cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper;

- se pun cartofii în tavă, cu fața tăiată în jos și se coc 10 minute în cuptor, apoi se întorc și se mai coc până mijlocul lor devine moale;

- se scot din cuptor și se scobește o parte din miez cu o linguriță;

- într-o tigaie se pune carnea de pui cu puțină zeamă de lămâie și condiment pentru taco și se gătește amestecând mereu pentru a se desface în bucățele mici;

- miezul de cartofi dulci se amestecă într-un bol cu carnea tocată preparată, împreună cu jumătate din cașcavalul ras și 1 ou;

- se condimentează dacă mai este cazul și se umplu cartofii cu această compoziție;

- se pun din nou în tavă și se presară cu restul de cașcaval ras;

- se coc încă 10 minute la cuptor;

- se servesc cu sos de iaurt grecesc condimentat cu sare,piper,chilli, și praf de usturoi.