Ingrediente
- 3 cartofi dulci, de dimensiune medie;
- 250 g carne tocată din piept de pui;
- 50 g cașcaval răzuit;
- 1 ou;
- condiment pentru taco;
- sare și piper;
- zeamă de lămaie;
- ulei de măsline.
Mod de preparare
- se spală bine cartofii, cu o periuță și se taie în jumătate, pe lung;
- suprafața cartofilor se crestează în ”X”, cu cuțitul, se unge cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper;
- se pun cartofii în tavă, cu fața tăiată în jos și se coc 10 minute în cuptor, apoi se întorc și se mai coc până mijlocul lor devine moale;
- se scot din cuptor și se scobește o parte din miez cu o linguriță;
- într-o tigaie se pune carnea de pui cu puțină zeamă de lămâie și condiment pentru taco și se gătește amestecând mereu pentru a se desface în bucățele mici;
- miezul de cartofi dulci se amestecă într-un bol cu carnea tocată preparată, împreună cu jumătate din cașcavalul ras și 1 ou;
- se condimentează dacă mai este cazul și se umplu cartofii cu această compoziție;
- se pun din nou în tavă și se presară cu restul de cașcaval ras;
- se coc încă 10 minute la cuptor;
- se servesc cu sos de iaurt grecesc condimentat cu sare,piper,chilli, și praf de usturoi.