Gătește ușor și rapid un prânz sănătos!
Ingrediente:
1 ceapă mijlocie,
2-3 morcovi,
1/2 conopidă,
1/2 varză (mică),
500 gr mazăre proaspăt (se poate și congelat),
2 linguri de ulei presat la rece,
1 lingură de boia,
100 ml bulion.
sare, piper, frunză de pătrunjel după gust.
Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cuburi mărunte și se pune la foc mic cu o linguriță de sare. Se călește învârtind continuu, până capătă un aspect sticlos. se adaugă morcovii tăiați rondele și se mai călește 1 minut, învârtind continuu. Se adaugă boiaua, se amestecă repede și se toarnă peste el bulionul. Se adaugă varza tăiată fâșii și se lasă pe foc, până se încălzește bine compoziția.
Se adaugă aproximativ 1.2 - 1.5 l apă călduță, mazărea proaspătă și conopida și se lasă la fiert (dacă mazărea este congelată, atunci prima dată se lasă la fiert și doar apoi se adaugă conopida).
Când s-au fiert legumele, se opreste focul si se adaugă: frunze de pătrunjel, 1 vârf de cuțit de piper, 2 linguri de ulei presat la rece și se lasă 10-15 minute cu capac peste oală. Se poate servi cu o lingură de smântână.
Spor la gătit și poftă bună!