Acești biscuiți se prepară ușor și sunt delicioase.
Se pot servi la gustare, asociat cu un fruct sau ceai și poate fi o alternativă de a înlocui alte ”ronțăieli”.
Totuși se recomandă un consum limitat, deoarece are nivel caloric ridicat, mai ales dacă este preparat cu alt îndulcitor, decât zahărul de ștevie.
Ingrediente
- 150 g semințe de floarea soarelui (se pot combina cu semințe de dovleac, migdale, nuci, caju, in, etc)
- 50 g făină integrală de grâu (se pot adăuga și 2 linguri de făină din semințe de in)
- 1 praf de copt
- 125 g unt (să fie relativ moale)
- 100 g zahăr sau îndulcitor de ștevie
- 1 buc ouă
- 150 g fulgi de ovăz mai mărunți (sau făină de ovăz)
- 1 esență de vanilie (sau alte arome, cum ar fi rom, migdale, lămâi, etc.)
Pașii de urmat
- Semințele le măcinați într-un robot sau blender (nu le faceți chiar făină, să mai fie bucățele grunjoase).
- Făina se amestecă cu praful de copt, și cu făina de in.
- Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).
- Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgi de ovăz.
- Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură apoi cu mâinile.
Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.
- Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine – formați biscuiții în orice formă vă place.
- În cuptor preîncălzit la 180ºC se coace timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile. Lasați să se răcorească.
- Le scoateți de pe tavă și savurati...
Cantitate: 500 g (1 tava de cuptor)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min