Ingrediente:
- 2 verze
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml bulion
- zeamă a 2 lămâi
- sare
- piper
- 500 g pulpe de curcan
- zarzavaturi
- 1 usturoi
Mod de preparare:
- pulpele de curcan se pun la fiert cu zarzavaturile până se fierbe bine carnea
- între timp se taie mărunt varza, se așează într-o cratiță (tavă înaltă)
- se obține zeama de lămâie și se stopește pe varză
- se pune sarea, piperul, uleiul și bulionul și se întroduce în cuptor
- se amestecă din când în când
- este gata când varza va fi rumenită
- se pisează usturoiul curățat, se amestecă cu puțină apă, sare și piper
- după ce se fierbe carnea se strecoară zeama (se poate folosi pentru diverse supe)
- se pune carnea într-o tavă se toarnă peste el usturoiul condimentatat și se introduce câteva minute în cuptor
- se servește cald.
Spor la gătit și poftă bună!