Ingrediente:

  • 2 verze
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml bulion
  • zeamă a 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • 500 g pulpe de curcan
  • zarzavaturi
  • 1 usturoi

Mod de preparare:

  • pulpele de curcan se pun la fiert cu zarzavaturile până se fierbe bine carnea
  • între timp se taie mărunt varza, se așează într-o cratiță (tavă înaltă)
  • se obține zeama de lămâie și se stopește pe varză
  • se pune sarea, piperul, uleiul și bulionul și se întroduce în cuptor
  • se amestecă din când în când
  • este gata când varza va fi rumenită
  • se pisează usturoiul curățat, se amestecă cu puțină apă, sare și piper
  • după ce se fierbe carnea se strecoară zeama (se poate folosi pentru diverse supe)
  • se pune carnea într-o tavă se toarnă peste el usturoiul condimentatat și se introduce câteva minute în cuptor
  • se servește cald.

Spor la gătit și poftă bună!