Nu doar că se prepară ușor și rapid, ci este și o delicatese!
Ingrediente:
250 gr scoici,
250 gr fructe de mare,
200 gr orez (brun sau basmati),
1 cană de supă de legume,
2 căței de usturoi,
1 ceapă mică,
1 ardei gras,
3 linguri ulei de măsline,
250 gr mazăre,
câteva fire de pătrunjel,
șofran, turmeric, sare de mare (sau de himalaya), piper.
Mod de preparare:
- se spală bine orezul (într-un strecorător sub jet de apă) și se pune la fiert,
- se curăță legumele, se spală bine (ceapa, ardeiul și usturoiul), apoi se mărunțesc,
- se pune într-o cratiță ceapa și sarea și se călește la foc mic, amestecând continuu,
- se adaugă ardeiul și se mai călește 1 - 2 minute,
- se adaugă supa de legume, fructele de mare și mazărea, se ridică focul și se lasă la fiert,
- când sunt semi-fierte se adaugă scoicile, și usturoiul și se mai lasă până se fierb toate ingredientele,
- se strecoară orezul fiert și se adaugă în compoziția cu fructele de mare,
- se adaugă frunzele de pătrunjel mărunțite și uleiul,
- se condimentează cu șofran, turmeric și piper după gust,
- se lasă la foc un minut, după care se oprește focul.
Se servește cald.
Spor la gătit și poftă bună!