Ingrediente:

  • 100g de linte roșie uscată
  • 1morcov mare
  • 1ceapă
  • 1felie de ţelină mare
  • 1rădăcină de pătrunjel
  • 1ardei gras
  • 2căţei de usturoi (sau usturoi pudră)
  • 2linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper după gust, mirodenii (cimbru, foi de dafin, pătrunjel)
  • eu am pus, pe lângă aceste ingrediente de bază, câteva roșii cherry, 250 grame ciuperci Champignon și un cartof dulce mic

Mod de preparare

  • Alegem lintea de eventualele impurităţi, dacă este cazul şi o spălăm în mai multe ape.
  • Spălăm, curăţăm şi tăiem legumele bucăţi
  • Călim puțin ceapa, alături de usturoi, în ulei de măsline
  • Adăugăm legumele, lintea și apă
  • Adăugăm condimentele și mirodeniile și lăsăm supa să fiarbă
  • Când este gata, punem într-un smoothie maker porția pe care dorim să o preparăm, sau folosim un blender pentru a face supa cremă
  • Se poate servi cu crutoane, semințe presărate sau puțină smântână

Crutoanele

Crutoanele pot fi cumpărate din comerț, însă recomand prepararea lor acasă, în mod special dacă aveți pâine mai veche, putând astfel să fie valorificată.

Prepararea e simplă, am tăiat feliile de pâine cubulețe, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline, am adăugat mirodenii (cimbru, busuioc, oregano) și le-am pus la cuptor până s-au rumenit.

Poftă bună!