Acești biscuiți se prepară ușor și sunt delicioase.

Se pot servi la gustare, asociat cu un fruct sau ceai și poate fi o alternativă de a înlocui alte ”ronțăieli”.

Totuși se recomandă un consum limitat, deoarece are nivel caloric ridicat, mai ales dacă este preparat cu alt îndulcitor, decât zahărul de ștevie.

Ingrediente

  • 150 g semințe de floarea soarelui (se pot combina cu semințe de dovleac, migdale, nuci, caju, in, etc)
  • 50 g făină integrală de grâu (se pot adăuga și 2 linguri de făină din semințe de in)
  • 1 praf de copt
  • 125 g unt (să fie relativ moale)
  • 100 g zahăr sau îndulcitor de ștevie
  • 1 buc ouă
  • 150 g fulgi de ovăz mai mărunți (sau făină de ovăz)
  • 1 esență de vanilie (sau alte arome, cum ar fi rom, migdale, lămâi, etc.)

 Pașii de urmat

  1. Semințele le măcinați într-un robot sau blender (nu le faceți chiar făină, să mai fie bucățele grunjoase).
  2. Făina se amestecă cu praful de copt, și cu făina de in.
  3. Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).
  4. Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgi de ovăz.
  5. Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură apoi cu mâinile.

Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.

  1. Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine – formați biscuiții în orice formă vă place.
  2. În cuptor preîncălzit la 180ºC se coace timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile. Lasați să se răcorească.
  3. Le scoateți de pe tavă și savurati...

Cantitate: 500 g (1 tava de cuptor)

Timp de preparare: 35 min

Dificultate: usor

Timp total de pregatire: 30 min