Ușor de preparat, fără foc sau coacere!
Bine ambalat se poate depozita mai multe zile în frigider.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 200 g curmale fără semințe
- 100 g stafide
- 100 g fruct de goji
- 2 linguri semințe de in măcinat
- 100 g miez de nucă
- 50 g semințe de floarea soarelui
- 50 g caju
- 3 linguri ulei de nucă
- 3 linguri de miere (se poate mai mult, sau mai puțin, în funcție de cât de dulce preferați)
- 1 lingură de cacaoă
- 2 linguri de pudră de roșcove
- puțină esență de rom
- câteva bucăți de alune de pădure și/ sau migdale
- nucă de cocos, nucă măcinată, semințe de cânepă
Mod preparare:
- se trec prin blender fulgii de ovăz, caju, fructul de goji, semințele de floarea soarelui, stafidele, curmalele și miezul de nucă (separat fiecare ingredient), pentru a le mărunții
- se adună într-un castron
- se adaugă uleiul de nucă, esența de rom, semințele de in, cacaoa, pudra de roșcove, cantitatea dorită de miere și se amestecă bine
- se adaugă câte puțină apă pentru a obține o consistență potrivită formării unor biluțe și/sau batonașe, după preferință
- bastonașele se pot împacheta în folie de aluminiu sau în folie de bucătărie și se pot depozita câteva zile la frigider
La formarea biluțelor se pot introduce în mijloc câte o alună sau migdală, și se pot tăvăli în nucă de cocos, nucă măcinată, semințe de cânepă, după preferință.
Spor la gătit și poftă bună!