Ușor de preparat, fără foc sau coacere!

Bine ambalat se poate depozita mai multe zile în frigider.

Ingrediente:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 200 g curmale fără semințe
  • 100 g stafide
  • 100 g fruct de goji
  • 2 linguri semințe de in măcinat
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g semințe de floarea soarelui
  • 50 g caju
  • 3 linguri ulei de nucă
  • 3 linguri de miere (se poate mai mult, sau mai puțin, în funcție de cât de dulce preferați)
  • 1 lingură de cacaoă
  • 2 linguri de pudră de roșcove
  • puțină esență de rom
  • câteva bucăți de alune de pădure și/ sau migdale
  • nucă de cocos, nucă măcinată, semințe de cânepă

Mod preparare:

  • se trec prin blender fulgii de ovăz, caju, fructul de goji, semințele de floarea soarelui, stafidele, curmalele și miezul de nucă (separat fiecare ingredient), pentru a le mărunții
  • se adună într-un castron
  • se adaugă uleiul de nucă, esența de rom, semințele de in, cacaoa, pudra de roșcove, cantitatea dorită de miere și se amestecă bine
  • se adaugă câte puțină apă pentru a obține o consistență potrivită formării unor biluțe și/sau batonașe, după preferință
  • bastonașele se pot împacheta în folie de aluminiu sau în folie de bucătărie și se pot depozita câteva zile la frigider

La formarea biluțelor se pot introduce în mijloc câte o alună sau migdală, și se pot tăvăli în nucă de cocos, nucă măcinată, semințe de cânepă, după preferință.

Spor la gătit și poftă bună!