În această perioadă în care mai mult sau mai puțin din propria voință #stămacasă, suntem expuși la o multitudine de factori, care pot duce la acumularea în greutate, astfel nutriționiștii Balance Center vă recomandă:

? Evitați să mâncați în timp ce butonați la calculator, telefon, laptop...sau vă uitați la televizor!
? Mâncatul în fața gadgeturilor are multe dezavantaje, dintre care subliniem faptul că distrage atenția de la mâncare și astfel avem tendința de a servi o cantitate mult mai mare de alimente, decât cum ar fi necesar.

? Evitați mâncatul emoțional, prin control și conștientizare!
? În această perioadă de stress și incertitudine foarte ușor se poate instala frica, care poate duce la anxietate, depresie, panică. Odată cu aceste emoții putem avea tendința de a mânca peste măsură.

? Păstrați o ordine a meselor!
? Mâncatul haotic și ronțăielile între mese pot duce foarte ușor la acumularea în greutate.

? Reduceți cantitatea de alimente consumate!
? În special dacă stați acasă și nu mai depuneți aceași efort ca înainte (mergând la lucru, alergând cu copii, etc.), cu siguranță consumați mai puțină energie, astfel este de ajuns un consum mai redus de alimente.

? Să puneți accent pe un stil de viață sănătos!
? Poate din comfortul căminului puteți transforma situația confuză în bucurie: de a petrece momente frumoase cu cei dragi din casă, de a avea timp pentru gătit împreună, de a avea timp pentru servitul meselor regulate.

❣️❣️❣️ Să nu uitați, cât de important este:
? hidratarea: consum de apă și ceai (6-8 pahare/zi),
? tranzitul intestinal: consum de fructe și legume crude, oleaginoase crude, cereale integrale (cu excepția unor persoane cu anumite afecțiuni, în care unele dintre acestea sunt contraindicate)si leguminoase,
?‍♀️mișcarea: poate o plimbare scurtă în aer liber, dacă nu este posibil, atunci se pot realiza în casă ”gimnastică”, ”aerobic”, etc.,
? odihna: prin care organismul se poate recupera atât fizic, cât și psihic,
aerisirea încăperilor: este una din cele mai importante aspecte pentru sănătate, mai ales, dacă sunt sistate ieșirile în aer liber.