Lămâia:

  • cunoscut pentru conținutul ridicat de vitamina C:
  • contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare,
  • îmbunătăţește activitatea celulelor sistemului imunitar
  • participă la ”fabricarea” colagenului,
  • ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
  • este bactericid;
  • conţine o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării calculinlor renali;
  • este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor prevenind apariţia venelor varicoase;
  • protejează împotriva cancerului de sân;
  • are un pH acid, care în organism se transformă în pH alcalin ,participând astfel în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sanguin;
  • conţine vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, E, K și minerale Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu;
  • participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire şi sporind longevitatea;
  • purifică intestinele şi intensifică mişcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind şi tratând astfel constipaţia.

Atenție!

  • la cantitatea de lămâi consumat, deoarece organismul are capacitate limitată de a transforma pH-ul acestui fruct;
  • persoanele, care suferă de probleme gastrice ar trebui să evite consumul citricelor.