Lămâia:
- cunoscut pentru conținutul ridicat de vitamina C:
- contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare,
- îmbunătăţește activitatea celulelor sistemului imunitar
- participă la ”fabricarea” colagenului,
- ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
- este bactericid;
- conţine o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării calculinlor renali;
- este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor prevenind apariţia venelor varicoase;
- protejează împotriva cancerului de sân;
- are un pH acid, care în organism se transformă în pH alcalin ,participând astfel în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sanguin;
- conţine vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, E, K și minerale Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu;
- participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire şi sporind longevitatea;
- purifică intestinele şi intensifică mişcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind şi tratând astfel constipaţia.
Atenție!
- la cantitatea de lămâi consumat, deoarece organismul are capacitate limitată de a transforma pH-ul acestui fruct;
- persoanele, care suferă de probleme gastrice ar trebui să evite consumul citricelor.