Carnea de curcan:

  • conține albumină, proteina cea mai importantă pentru organismul omului, care contribuie la transportul lipidelor, calciului, bilirubinei, tiroxinului, diverselor medicamente și a toxinelor;
  • protejează împotriva formării cancerului;
  • furnizează energie organismului și reglează nivelul de zahăr din sânge;
  • ajută la menținerea sănătății cardiovasculare și reglează tensiunea arterială;
  • este foarte eficientă în stimularea metabolismului și a funcției hormonilor tiroidieni;
  • stimulează sistemul imunitar și îi furnizează organismului substanțe antioxidante;
  • contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge și a creșterii colesterolului bun;
  • ajută la stimularea producției de energie, îmbunătățește starea de spirit;
  • crește nivelul de testosteron.

Carnea de curcan gătită corespunzător poate fi o aternativă la:

  • diverse mezeluri (folosite în sandvich);
  • carne de pui, porc (folosite la mâncarea ca atare, sau la prepararea supelor, ciorbelor).