Carnea de curcan:
- conține albumină, proteina cea mai importantă pentru organismul omului, care contribuie la transportul lipidelor, calciului, bilirubinei, tiroxinului, diverselor medicamente și a toxinelor;
- protejează împotriva formării cancerului;
- furnizează energie organismului și reglează nivelul de zahăr din sânge;
- ajută la menținerea sănătății cardiovasculare și reglează tensiunea arterială;
- este foarte eficientă în stimularea metabolismului și a funcției hormonilor tiroidieni;
- stimulează sistemul imunitar și îi furnizează organismului substanțe antioxidante;
- contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge și a creșterii colesterolului bun;
- ajută la stimularea producției de energie, îmbunătățește starea de spirit;
- crește nivelul de testosteron.
Carnea de curcan gătită corespunzător poate fi o aternativă la:
- diverse mezeluri (folosite în sandvich);
- carne de pui, porc (folosite la mâncarea ca atare, sau la prepararea supelor, ciorbelor).